Помага ли конопеното масло за отслабване?


Конопено масло, Конопено олио / неделя, януари 24th, 2016

конопено масло за отслабване

До деветнадесети век конопеното масло играело особено важна роля в храненето при много народи, използвайки се като лечебно средство и като подправка. В днешно време придобива все по-голяма популярност, въпреки различията в историята на неговото използване.

Конопеното масло има множество уникални свойства, които никое друго масло не притежава. То е изключително богато на антиоксиданти, които се свързват със свободните радикали в кръвта и предотвратяват образуването на тромби, понижават нивата на холестерола и като цяло спомагат за намаляване на телесното тегло.  В него се съдържат специални есенциални киселини – GLA (гама-линоленова киселина) и стеаридонова, които не се синтезират в организма, но са необходими за здравословното му състояние.

Френски учени са установили, че маслото от коноп има положителен ефект върху поддържането на стройна фигура. Според статистическите показатели на хора, постоянно използващи в храненето си конопено масло, имат отлична фигура и по-рядко са изложени на риск от затлъстяване. Маслото влияе положително върху функционирането на храносмилателния тракт и метаболизма като цяло. Поради това е препоръчително ежедневно да се консумира конопено олио като добавка към храната.

Д-р Yann Le Strat, психиатър и съавтор на проучването коментирал:

След като се изясни, че употребяващите конопено масло рядко страдали от затлъстяване, бяхме силно изненадани и първоначално мислехме, че това е грешка.

Според Zee News, в своето изследване експертите използвали данни от две епидемиологични проучвания на възрастни американци. Установили, че между 22% и 25% от възрастните, които не консумирали продукти от коноп, били с наднормено тегло. А сред тези, които употребявали масло от коноп най-малко три пъти седмично, процентът на затлъстяване бил 14-17%.

Конопът се счита за природно средство за намаляване на апетита. Достатъчно е на закуска в основното меню да се добавят 4 супени лъжици конопено семе или да се приемат 2 супени лъжици конопено олио – те засищат организма и същевременно го зареждат с енергия за упражнения или дейности, като спомагат за намаляване на теглото.

Бодибилдърите често използват конопено масло или конопен протеин, потвърждавайки, че спомага за изгарянето на мазнините и го препоръчват като добавка за регулиране на обменните процеси в организма. Затова конопеното масло е идеалната хранителна добавка, допринасяща за понижаване на нивата на холестерола и съответно за естествено отслабване.

Вашият коментар

Съобразно GDPR, имейл полето и записването на вашето IP са деактивирани.

Без спам, моля.