Лечение на изгаряне с масло от канабис


Конопено олио, Масло от канабис / вторник, юни 30th, 2015

лечение на белезиЛичният ми опит ме научи, че по-ефикасен лек срещу изгаряне от конопеното масло няма. В това си приложение, маслото моментално елиминира болката, а зарастването на раната се активизира значително. С други думи, медицинските отделения по изгаряния нямаше да познават днешното страдание на пациентите или поне в много по-малка степен.

Производството на масло от канабис лично за мен започна по времето, когато бях принуден да пия доста силни и не особено безобидни лекарства. Те ми бяха предписани от медицинско лице, но силно влияеха върху дейността на мозъка ми. Мислите ми станаха объркани, паметта ми отслабна. Впоследствие нещата толкова се влошиха, че моето неадекватно състояние ме докара до инцидент с пожар, който причини тежки изгаряния – трета степен, на дясната ми ръка.

И описвайки ги като тежки, смея да твърдя, че те покриват над ¾ от цялата ми ръка. Нещо повече – от нея остана много малка част жива кожа и меса буквално висяха от дясната ми страна. Лея – моята приятелка, веднага отряза стърчащите мъртви кожи и меса, след като видя какво съм си причинил. Може това да ви звучи прекалено жестоко, но истината беше, че по време на нейната импровизирана интервенция аз не усещах нищо. От ръката ми не беше останала почти никаква жива плът.

Но само след 11 денонощия, изгорената и безчувствената ми доскоро ръка се възстанови сякаш никога нищо ѝ е нямало, защото дори по нея имаше нова, нежна розова кожа, както и оформени фоликули (малките дупчици в епидермиса, от които растат косъмчетата по тялото). Това ми напомня на традиционните отделения за изгаряния, където раните се лекуват със специална апаратура. Но само хората – и възрастните, и децата, които са били по тези отделения, са наясно какви мъчения предизвикват те и колко много болка причиняват ежедневно на пациентите. Същите тези пациенти търпят какво ли не – причинени впоследствие (и много често от самото болнично заведение и неговата среда) инфекции, операции за присаждане на кожата, завършващи с болка и неприятни белези.

Противоположно на традиционните медицински методи, конопеното етерично масло има двойно действие. То е едновременно и антибиотик, и обезболяващо средство. Само няколко минути, след като намажете засегнатата част с маслото, болката изчезва и самият заздравителен процес започва. И тъй като самият аз изпитах на свой гръб болката от изгарянето, а освен това не рядко съм виждал хора, които са били в моята ситуация, съм убеден, че с конопеното масло лечението би могло да бъде не само безболезнено, но и по-бързо, а освен това и приложимо върху деликатни зони като лицето.

Лекуване на белези

Бил съм свидетел на множество изгаряния, които обаче след като са третирани с конопено масло, биват излекувани. В противен случай те биха оставили отвратителни белези. Медицината и до ден днешен не е достигнала до лечение, което може да намали видимо белезите или изцяло да елиминира такива. Но за сметка на това, лечението с конопено олио само за няколко дена постига израстване на нова, здрава и розова  кожа. Всъщност, откакто хората го познават, конопеното масло е имало славата да лекува рани, като не оставя никакви белези след себе си.

Лично аз съм давал от конопеното масло на хора, чиято кожа е била изначало не особено здрава и приятна на външен вид, както и на такива с белези по лицето. Тези хора оставаха повече от доволни, защото за кратко време кожата им значително е подобрила и състоянието, и вида си. Конопеното масло премахва не само стари дългогодишни белези, но и намалява видимостта на най-дълбоките сред тях.

Третираното на белезите е едно и също с третирането на кожата, която носи тежката диагноза – рак. Това означава, че единственото нещо, което се очаква от вас, е да намажете засегнатото място – белегът – с лековитото масло. След това да го превържете. Тази изключително лесна процедура се повтаря ежедневно, докато цветът на кожата започне все повече да се изравнява, а най-засегнатото място – да се слива с тъканите на зоната около него. Имах познат от Чехия, който дълги години ходеше белязан с огромен белег, приличащ на посичане със сабя в средата на лицето му. Но след третирането с масло от канабис, аз не можех да определя с точност къде се е намирал белегът му преди.

Всеки човек, който по някаква причина е външно обезобразен, може да забрави за нещастието си, благодарение на конопеното масло. А най-хубавото в случая е, че третирането с него не причинява никаква болка.

Преразказ на откъс от книгата на Рик Симпсън „Природният отговор за рака”.
Източник: www.vaksini.eu

Вашият коментар

Съобразно GDPR, имейл полето и записването на вашето IP са деактивирани.

Без спам, моля.