Конопеното масло помага на деца с епилепсия


Конопено масло, Масло от канабис / вторник, декември 29th, 2015

Маслото от коноп значително намалява епилептичните пристъпи при 50% от младите страдащи

кнопено масло срещу епилепсия

Маслото от коноп значително намалява интензивността на епилептични пристъпи при 50% от децата, страдащи от това заболяване. Това е заключението, направено от изследователи от университета в Ню Йорк – Langone Medical Center в Съединените щати.

Иде реч за фармацевтична течна форма на канабидиола, наречена Epidiolex, която в момента е в процес на одобрение от регулаторните органи в САЩ като лекарство. Канабидиолът е активната съставка на канабиса (конопа). Както отчитат клиничните проучвания, децата с тежка епилепсия имат по-малко пристъпи след прием на Epidiolex. Особено голяма перспектива в този препарат се открива за малките пациенти с епилепсия, които развиват резистентност към други форми на лечение.

„Ние сме достатъчно доволни от обещаващите тестови резултати на лекарството, изпитано върху значителен брой деца“ – заявил авторът на изследването д-р Орин Девински.

„Нашите резултати потвърждават безопасността и ефикасността на лекарството, създадено в предишни проучвания. Но най-важното – това дава надежда на децата и техните семейства, които трябва да се справят с епилептични припадъци.“

В най-голямото до момента клинично проучване, участвали 261 доброволци на средна възраст от 11 години. Децата приемали Epidiolex в постепенно увеличаващи се дози в течение на 12 седмици, като допълнение към редовният си антиепилептичен лекарствен режим. След три месеца, честотата на пристъпи при всички доброволци в първата група намалява средно с 45%. В допълнение, 47% от участниците в проучването имали 50% или по-голямо намаление на пристъпите.

Източник: http://www.dailymail.co.uk/health/article-3353228/Could-CANNABIS-treat-child-s-epilepsy-Marijuana-oil-significantly-reduces-seizures-50-young-sufferers.html

Качествено приготвено конопено олио можете да купите от Аптека Берова в град Ямбол или да го поръчате с наложен платеж от уеб сайта на аптеката https://www.berova.bg/.

Вашият коментар

Съобразно GDPR, имейл полето и записването на вашето IP са деактивирани.

Без спам, моля.