Конопено масло за коса


Конопено масло / вторник, септември 26th, 2017
конопено масло за коса
Снимка: pxhere.com

Полезните хранителни вещества, съдържащи се в маслото от коноп, оказват благоприятно въздействие и върху косата. Когато се използва конопено масло като компрес или маска за коса, ефектът е различен в зависимост от моментното състояние на косата:

  • за мазната коса действа като отличен „почистващ агент“ от мазния блясък;
  • за сухата коса има овлажняващ ефект;
  • в случай на нормална коса подхранва кожата;
  • оказва благоприятен ефект върху елиминирането на пърхота;
  • възстановява увредената коса след химическа и термична процедура;
  • използва се при проблеми, свързани с косопада;
  • след редовно приложение, косата става по-еластична и се предотвратява наелектризирането ѝ.

Подхранваща маска за коса с конопено масло

конопено маслоКомпресът с конопено масло може да се направи както върху чиста, така и върху мръсна коса. Маслото се нанася върху кожата (корените), по дължината на косата и накрая се намазват краищата ѝ.

Косата се прибира в найлонова шапка и се увива в кърпа. Компресът може да се остави за една нощ или да се измие след няколко часа. Косата се измива, като предварително се втрива шампоан или балсам и след това се изплаква обилно с вода.

За подсилване на ефекта от компреса, косата може да се изплакне с билкова отвара. Подсушава се естествено – без сешоар или кърпа.

Компресите с конопено масло се правят два-три пъти седмично. Броят на процедурите зависи от състоянието на косата. За сухата коса и насищането ѝ с хранителни вещества, честотата може да бъде намалена до веднъж седмично.

Маска с конопено масло за растеж на косата

Тази маска често се използва и в начален стадий на оплешивяване. Съставките активно влияят на корените, поради което фоликулите, отговорни за растежа на косата, се „събуждат“. За приготвянето на маската се използват:

  • конопено масло;
  • няколко скилидки чесън.

Чесънът се изцежда и се смесва с маслото. Необходими са три супени лъжици чесън на една супена лъжица масло. Сместа се оставя да престои един час и след това се нанася върху корените. Обилно се втриват и местата, където има плешивост. Покрива се главата с найлонова шапка за един час и след това косата се измива. Ефектът от чесъна не е вреден, ако се използва в определените пропорции.

Вашият коментар

Съобразно GDPR, имейл полето и записването на вашето IP са деактивирани.

Без спам, моля.