Конопено масло: как се пие


Конопено масло, Конопено олио / понеделник, май 16th, 2016

Конопеното масло е не само уникален хранителен продукт, но и ефективно, естествено превантивно средство. Редовната консумация на маслото от коноп в храните, се препоръчва от официалната и народната медицина …

Конопено масло как се пиеЗа терапевтични и профилактични цели се препоръчва да се вземат на ден по 2 супени лъжици масло от коноп, половин час преди хранене. Много е удобно, че маслото може да бъде добавено и в готови студени ястия, например, като дресинг към любимите ви салати. Дори има приятен орехов вкус. Не забравяйте, че конопеното олио категорично не се препоръчва да се подлага на топлинна обработка, тъй като то губи своите свойства.

Прием на конопено масло
За подсилване на имунитета и като превантивна мярка, се препоръчва да се консумира 1 супена лъжица конопено масло – два пъти на ден в рамките на 2-3 седмици.

За подпомагане на лечението при различни заболявания се препоръчва да се приема по 1 супена лъжица 2-3 пъти на ден, 20 минути преди хранене.

При тежки случаи, преди започване на прием на масло от коноп, е необходимо да се консултирате с лекар, за да коригира необходимата лично за Вас доза конопено олио.

Противопоказания
Единственото противопоказание при използването на конопено масло може да бъде индивидуална непоносимост към продукта.

Специалистите, изучаващи маслото от коноп, са на едно мнение, че редовната консумация на този продукт в храните допринася за нормализиране на повечето жизнени процеси в човешкия организъм.

Вашият коментар

Съобразно GDPR, имейл полето и записването на вашето IP са деактивирани.

Без спам, моля.