Как да използваме конопеното олио?


Конопено масло, Конопено олио, Масло от канабис / четвъртък, ноември 5th, 2015

конопено масло за здраве

Конопеното олио е един от най-добрите източници на есенциални (ненаситени) мастни киселини (EFA) за здравословното развитие на организма. Изобилието от EFA го предпазва от алергии и различни имунодефицити, допринася значително за предотвратяване на затлъстяването и на отлагането на нездравословни мазнини в тялото и същевременно е добра превенция срещу появата на различни заболявания в начина на живот, включително и на диабет.

Конопено олио за ежедневна употреба

Днешните храни, които консумират нашите деца, са особено бедни на Омега 3 мастни киселини. Конопеното олио може да им набави необходимото количество незаменими мастни киселини не само за здравословното развитие на мозъка, но и на цялото тяло и имунната система. Отлично се грижи и за кожата на бебето като превенция срещу алергии, атопична екзема, обрив от пелените и подобни.

Как може да се консумира конопеното олио от децата?
Знаете, че децата се радват на препечена филийка и така например, можете да я намажете с конопено олио или да им полеете лъжица в супа, паста, ориз или овесена каша. И, когато ги привикнете към ежедневен прием на една супена лъжица, ще се радвате на тяхното здраве и енергия.

За възрастните хора е достатъчен приемът на една-две супени лъжици конопено олио на ден (10-20 мл) за покриването на ежедневната им потребност от незаменими мастни киселини, които ще снадбят организма приблизително с 8 грама Омега 6 и 2,5 грама Омега 3 есенциални мастни киселини. Нормално може да се приема около 15-50 мл олио дневно, тъй като то е с почти нулево съдържание на наситени мазнини, холестерол, трансмастни киселини и няма опасност за здравето, дори и при по-високи дози.

За разлика от други масла, конопеното олио се използва дългосрочно, благодарение на уникалното балансирано съотношение 3:1 на есенциалните мастни киселини, каквото е и в човешкия ни организъм. Консумира се като част от здравословното хранене, заради отличния орехов вкус, на който хората се наслаждават. Намира приложение като дресинг в салатите, подправка към студени ястия, за намазане върху препечена филийка и така нататък. Незаменимите мастни киселини са нестабилни при високи температури, затова олиото никога не трябва да се нагрява и след отваряне е препоръчително да се държи в хладилник или на сухо място до 25 градуса.

Подходящо ли е конопеното олио за външна употреба?
Да, конопеното олио има редица ползотворни ефекти върху кожата ни. Същевременно с редовната консумация то е отлично допълнение към конвенционалната терапия на кожни заболявания – атопичен дерматит, възпалителни кожни проблеми, псориазис, акне и други, както и в комбинация с грижа за кожата. Олиото може да използва за подхранване и овлажняване на кожата, за масажи, може да се включи и в маските за лице, а също така и за подхранване на косата.

„Конопено олио 100%“ е продукт, който се продава като хранителна добавка в Чехия, Словакия, Унгария и Полша. В България можете да го намерите не само по рафтовете на Аптека Берова в гр. Ямбол, но и да си го поръчате с наложен платеж от уеб сайта на аптеката https://www.berova.bg/

Вашият коментар

Съобразно GDPR, имейл полето и записването на вашето IP са деактивирани.

Без спам, моля.