Гел от черен оман за ставни и мускулни болки


Кремове за здраве / сряда, февруари 17th, 2016

гел от черен оманКорените от черен оман са използвани от хората още от древността при проблеми със ставите, сухожилията и мускулите. Древните гърци ги сварявали на лепкава каша, която нанасяли върху ленти от ленени платна и превързвали с тях счупените крайници. Активните вещества, съдържащи се в черния оман помагали за по-бързо срастване на костите и зарастването на рани.

Зарасличе, чернокос, див тютюн, мазен корен, страсник, голям кокеш, голяма черна стомахоглътка… Това са другите наименования на растението черен оман, което расте до 90 см. Лечебните му ефекти се чувстват сравнително бързо, като облекчават болката, подпомагат регенерацията на тъканите и зарастването на раните. Препоръчва се при лечение на фрактури, контузии, навяхвания, изкълчвания и тендинит (възпаление на сухожилията), както и при случаи на бавно зарастващи рани, язви на краката, изгаряния и ухапвания от насекоми, като успокоява дразненето.

Гелът от черен оман е отлично средство срещу декубитални рани, също така помага при болки и други мускулни проблеми в гърба. Може да се използва като масажен крем. Подходящ е за ожулвания и малки кървящи рани – (след изплакване с вода или дезинфекция), гелът допринася за затварянето на раната, предпазва от инфекции и намалява кървенето.

Гелът от черен оман се използва и за подпомагане на лечението на болезнени натъртвания и „разтегнати“ сухожилия, като значително ускорява заздравяването, намалява болката и подобрява лечението на кръвни съсиреци (хематом), възникнали в резултат на контузиите. Засегнатото място се намазва с гела, покрива се с марля и се фиксира с превръзка. В рамките на кратък период от време, болката стихва и хематомът се абсорбира много по-бързо.

Можете да си поръчате новият гел от черен оман „Kostivalový gel“ от Аптека Берова тук, а също така да се информирате откъде можете да го закупите и на място: https://www.oilsativa.eu/distribution.html

Първоначално бях малко скептичен. По препоръка на дъщеря ми, която го похвали и ме увери, че с покупката не бих съжалявал, аз преодолях вродената ми предпазливост и си го поръчах. С години работех като шофьор и тракторист, опитвал съм различни кремове за болките ми в кръста, но днес трябва да призная, че този гел далеч надхвърля очакванията ми… 100% го препоръчвам, защото това е нещо, което съм искал от години у дома…

Георги, Мадан

Вашият коментар

Съобразно GDPR, имейл полето и записването на вашето IP са деактивирани.

Без спам, моля.