Факти за конопа


Конопено олио, Масло от канабис / четвъртък, юни 4th, 2015

Лечение с масло от канабис

Когато е извлечено правилно, а след това се използва оптимално, конопеното масло се превръща в истинска панацея. Тя обаче си остава непатентована от фармацевтичните компании поради факта, че самият коноп представлява биологичен вид – растение. А такова никой няма правото да патентова, защото не става въпрос за нещо изобретено или измислено, а за даденост от природата. Всичко това води до ограничения в използването на конопено масло днес. Но да погледнем по друг начин на нещата – на кого е изгодно да губи сума ти пари от приходите от лекарствата, ако на всекиго е позволено да отглежда коноп и да се лекува сам с него?

масло от канабис Нека започнем с едно важно пояснение. Повечето доказателства за благоприятното въздействие на конопа върху човешкото здраве имат за свой източник доклади и изследвания, писани от пациенти, а не от истински лекари. Медицинските лица никога няма да посмеят да представят такъв доклад или да дадат довод за ефективността на конопеното масло върху една или друга болест, защото така те ще изгубят собствената си работа и доходи. Нещо повече – не са съвсем малко лекарите, които са били свидетели на ползотворното действие на конопеното масло. Те обаче добре са се справили да прикрият тези резултати, като елиминират достъпа до тази пациентска документация.

Но не са малко и хората, които вече са успели сами да изпитат лековитите свойства от конопеното масло. Техните истории обаче не остават скрити, а се разнасят из цял свят.

В днешни дни, най-страшната и често срещана болест сред хората е ракът. Той се превърна в истинска епидемия, а реално спасение още не е открито. Конопеното масло неведнъж е доказвало ефективното си лечебно действие срещу всякакъв тип и стадий на тази смъртоносна болест. Но с рака не се изчерпва списъкът със заболявания, които могат да се лекуват чрез конопено олио. И тук идва ред на въпроса – защо хората нямат право да използват конопеното масло, което всъщност произлиза от растение, безплатно и за каквото заболяване пожелаят? Нека направим паралел с друго лекарство. Как така пеницилинът, който е бил тестван само върху 6 души, преди да е пуснат в експлоатация, може да се прилага за различни видове болести без никакъв проблем, като той е способен да предизвика дори смърт, ако пациентът има алергия към него? Точно обратен е случаят при конопеното масло – то просто не може да предизвика смърт. Всъщност, ако трябва да сме точни, конопеното масло може да се прилага за лечение на почти всякакъв тип болести.

Голямата лъжа за конопа

Това, което поставя конопа окончателно в списъка със забранени вещества и растения, е чисто и просто една обикновена лъжа. Тя създала големия мит, че конопът е вреден, а корумпираните правителства от началото на 20 век го забранили завинаги. Всъщност висшата класа забранява конопа и то за собствени облаги – т.е. да прибира парите на бедните, които плащат за скъпи лекарства, за да лекуват различни болести. Това, което богатите направиха, е да преименуват конопа канабис на марихуана, като новото име на растението веднага придобива негативна слава поради бързо разнесените по изкуствен път слухове какъв страшен наркотик е.

Самият коноп е бил селскостопанската култура за земеделците от Северна Америка доста преди времето, в което са основани САЩ. След появата на държавата обаче на конопените производители им било позволено само да си плащат данъчните задължения с добива от конопа. Но през 1930 година нещата рязко се променят, защото поради неясни причини определени хора решават, че канабисът трябва да бъде обявен за незаконен.

Някои от вас ще кажат, че няма такъв шанс правителството на САЩ да успее да накара хиляди хора по света – включително и бившите земеделци, занимаващи се с коноп, да повярват, че той е наистина незаконен. Но големият мит за канабиса не просто стига до хората, но дори и до фермерите, които започват да угодничат на правителствените чиновници във всяко едно отношение. Като резултат от това и до ден днешен никой няма право да отглежда една от най-старите култури в света.

Основният заподозрян в пропагандата срещу канабиса е Хитлер Йозеф Гьобелс. Той прибягва до най-простичкия метод – лъжата, за да разсее вниманието от собствената си лудост и започва движение срещу конопа из цяла Германия по време и дори след Втората световна война. В един момент Гьоблес стига до състояние, в което вярвайки си или не, просто не спира да прокламира своята идея, без да се замисля дори каква всъщност е истината.

Сигурно сте наясно, че този тип пропаганда, построен на базата на простата същност на голямата лъжа, винаги успява да се реализира. Съвременният свят, в който живеем, е чисто доказателство за това.

Ще ви дадем и още един пример в тази насока: върнете се няколко години назад и си припомнете какво ни казваха официалните чиновници по повод 11 септември и какви бяха последствията от атентата за други народи и държави, които реално нямаха нищо общо със случилото се. Развоят на тези събития са поредното отражение на силата, която теорията и методът на голямата лъжа притежават и оказват върху масите. И да не забравяме, че реалните престъпници от трагичния 11 септември още не са си получили заслуженото…

Преразказ на откъс от книгата на Рик Симпсън „Природният отговор за рака“.
Източник: www.vaksini.eu

2 Replies to “Факти за конопа”

    1. Здравейте,
      Хранителната добавка „Конопено олио 100%“ съдържа 3.5 ppm THC (0.00035%) в рамките на допустимите 2%: https://www.oilsativa.eu/form/img/test-report.pdf

Вашият коментар

Съобразно GDPR, имейл полето и записването на вашето IP са деактивирани.

Без спам, моля.